Banden Nijmegen

Vraag jij je af wanneer je moet wisselen naar zomerbanden? Je hebt misschien het gevoel dat je niet lang geleden de winterbanden nog op de auto hebt laten zetten maar het zomerseizoen nu alweer voor de deur staat. Het begin van de lente gaat gepaard met wisselvallig weer (net als in de herfst).

Is het überhaupt wel nodig? Als je je afvraagt of het wel zin heeft om te wisselen naar zomerbanden, vind je in dit artikel zekerheid voor je twijfels. Allereerst willen we echter de kwestie bespreken van bestuurders die wel zeker weten dan ze zomerbanden willen maar niet weten wanneer ze die om de wielen moeten doen. Wanneer moet je de zomerbanden erop laten zetten?

Algemeen wordt aangenomen dat het tijd is voor zomerbanden wanneer de gemiddelde dagelijkse temperatuur boven de 7°C komt. Dit is in de praktijk echter nogal lastig te bepalen, zeker gezien het wisselende weer aan het einde van de winter. Daarom raden wij af om meteen je banden te laten wisselen op de eerste dagen dat het kwik boven de 7°C uitkomt. Wacht even tot het weer stabiel wordt en maak dan pas een afspraak bij de garage voor montage van zomerbanden.

Wanneer moet je de winterbanden erop laten zetten?

Hierbij houden we vast aan dezelfde regel als voor zomerbanden. Wanneer de temperatuur dus onder de 7°C komt, moeten we aan winterbanden gaan denken. Voor het winterseizoen is het echter beter om juist wat sneller in actie te komen en niet te wachten tot de eerste sneeuw en vorst. Treuzel dus niet te lang bij het wisselen naar winterbanden en laat je niet verrassen door een plotselinge weersomslag en slechte omstandigheden.

Banden Nijmegen